2022-10-25
Remenice za odgovarajući pogon!

Pronašli ste odgovarajući remen i samo Vam fali remenica za savršeni pogon?

Naša kompanija nudi širok asortiman remenica. Među našim proizvodima se nalaze razne remenice za klinaste, zupčaste, višekanalne i varijatorske kaiševe.

Prebušena glavčina ili sa izvedbom za konusni steznik? Potreban Vam je i osovinski povez? Proverite naše zalihe!

Klinaste remenice
Klinaste remenice prema  DIN2211 - ISO 4183 standardu (izuzev tipa C), odgovarajuće su za pogone sa uskoprofilnim remenjem SPZ - SPA - SPB - SPC (ISO 4184 DIN 7753/1), sa klasičnim remenjem Z - A - B - C (ISO 4184 DIN 2215) kao i sa remenjem američkog standarda 3V - 5V - 8V (RMA-MPTA).

Remenice od livenog gvožđa mogu se koristitii čak i pri tangencijalnoj brzini od 35 m/s. Dimenzije remenica su izuzetno precizne, pošto se proizvode CNC mašinama i automatskim strugovima.

Pri većim brzinama (>35 m/s) se preporučuje primena čeličnih remenica!
Dalje na proizvod 
 
Zupčaste remenice
Pomoću zupčastih remenica može se dostići pogon bez proklizavanja. Remenice sa manjim brojem zuba najčešće imaju prirubnicu, dok su remenice sa više zuba bez prirubnice. U zavisnosti od tipova remenja, mogu se naručiti od različitih materijala. Od zupčastih štapova moguće je izraditi remenice različitih širina.
Dalje na proizvod 
 
Višekanalne remenice
Višekenalne remenice su projektovane i proizvedene izuzetno precizno, kako bi obezbedili optimalan radni vek i snagu prenosnih sistema.

Velika prednost višekanalnog ili poly-v prenosa je veliki prenos snage pri manjim dimenzijama. U skladu sa time, kod PJ profila moguće je naručiti remenicu sa čak 20 mm-ra prečnika. Svaka remenica je balansirana po UNI 4218 - ISO 1940 - VDI 2060. Materijal višakanalnih remenica je: GG25 DIN 1691.
dalje na proizvod 
 
Varijatorske remenice
Varijatorske remenice su vrlo dobro osmišljeni pogoni, predviđene za konstantne promene brzina uz što manje troškove.

Nažalost, poznato je da ova izvedba podleže ekstremnom habanju rubova zbog pogonskih sistema koji se kod njih koriste.
dalje na proizvod 
 
Postavili biste nam pitanje?

Detaljnije informacije možete dobiti na sledećim kontaktima: office@powerbelt.rs ili  00 381 (0)24 257 960.

Potražite nas sa poverenjem!