2020-01-13
Bolje je zategnuto - Optibelt TT uređaj za merenje zategnutosti

Optibelt TT uređaj na osnovu elektromagnetizma (EM) i ubrzanja (AC) koristi se za proveru zategnutosti remenskih pogona, merenjem frekvencije kaiša.

Zahvaljujući kompaktnoj izradi moguća je opšta primena kako u projektovanju sistemima za prenos snage, tako i u autoindustriji i u ostalim tehničkim aplikacijama.
Optibelt TT uređaj je dizajniran tako da ga je moguće koristiti i na teško dostupnim mestima, zbog čega je idealan za brzo i jednostavno merenje zategnutosti klinastog, zupčastog i višekanalnog remenja.
Optibelt TT
Primena
Nakon uključivanja, uređaj je odmah spreman za primanje mernih podataka. Glavu za merenje potrebno je držati iznad remena na taj način da se dodiru dva crvena LED svetla  koje emituje senzor. Nakon toga, zategnuti remen potrebno je trznuti uz pomoć predmeta ili prsta udarcem na remen. Posle ovoga Optibelt TT uređaj počinje učitavati podatke i rezultate prikazuje u hertz (Hz) na ekranu instrumenta.
Tip, stanje i boja remena ne utiče na rezultat merenja. 
Idealne vrednosti zategnutosti dostupne su u Optibelt tehničkom katalogu i u CAP proračunima.
Prednosti Optibelt TT uređaja
  • Interferenciamentes mérési módszer: EM: elektromágneses hullámok alapján AC: gyorsulás alapján
  • Merenje metodom interferencije: EM: na osnovu elektromagnetnih talasa  AC: na osnovu ubrzanja
  • Moguće je koristiti čak i pri većim osovinskim rastojanjima, zahvaljujući znatno različitijeg intervala frekvencije od osnovne: EM: 6 – 600 Hz AC: 1-16 Hz
  • Lako rukovanje mernom glavom: Dva crvena LED svetla olakšavaju pozicioniranje
  • Primena na teško dostupnim mestima: Merna glava nalazi se na fleksibilnom "vratu" (prilikom EM merenja) ili je moguće koristiti sa produžnim kablom od 250 mm (prilikom AC merenja)
  • Veliki, lako očitavajući ekran u boji, visine 58 mm, širine 43 mm sa pozadinskim osvetljenjem
  • USB port za punjenje
  • Automatsko isključivanje
katalog u pdf formatu
dalje 
Više informacije na sajtu proizvođača
dalje 
Postavili bi nam pitanje?
Detaljne informacije možete dobiti na sledećim kontaktima: office@powerbelt.rs ili na telefonskom broju 00 381 (0)24 546 710.
Potražite nas sa poverenjem!