2022-07-07
Kotrljajuća rešenja!

Razni točkovi za različite aplikacije.

Odabir odgovarajućeg industrijskog točka nije ni tako lak, kao što to mislimo. Kako bi se kolica opremila sa odgovarajućim točkovima, neophodno je da poznajemo radne uslove i očekivane performanse točkova.

U odabiru nam veliku pomoć pruža naš dugogodišnji italijanski partner Tellure Rôta, sa više od 70 godina iskustva u proizvodnji industrijskih točkova. Zahvaljujući svojoj “TR Lab Test&Research” laboratoriji i stručnim zaposlenima, maltene za svaku priliku mogu ponuditi odgovarajući točak.

Da pogledamo kako se rešavaju problemi u određenim situacijama:

1. Studija slučaja

Opis problema

Kompanija koja se bavi prehrambenim proizvodima u unutrašnjem transportu koristi poliamidne točkove na kolicima. Nažalost, ovi točkovi se ne mogu koristiti na svakom tipu poda, jer ga mogu oštetiti ili se mogu zaglaviti na preprekama.

Preporuka

megoldás 01

Za ovu namenu preporučujemo točkove serije K60, jer imaju nizak kotrljajući otpor i mogu se koristiti na raznim podlogama, kao što su pločice ili industrijski betonski podovi. Druga velika prednost ove serije je što ne ostavlja trag i ne oštećuje pod.


KATALOG SERIJE K60

Rezultat

eredmény 01

Kolica u ovoj kompaniji su opremljena sa točkovima koji se mogu prati, imaju veliku nosivost, lako se upravlja njima čak i preko raznih prepreka i ne oštećuju pod.


2. Studija slučaja

Opis problema

Jedna kompanija brze hrane svoje poluproizvode i sirovine pakuje u kutije sa točkovima, koji se posle tovare na kamione i isporučuju na prodajno mesto. Točkovi su se brzo istrošili zbog konstantnog habanja.

Preporuka

megoldás 02

U ovom slučaju se preporučuje korišćenje serije K62 NY, koji ima elastičan TR-ROLL poliuretansko gazište, veliku otpornost na habanje i nosivost od 350-400 daN.


KATALOG SERIJE K62 NY

Rezultat

eredmény 02

Točak koji je Tellure Rôta preporučio pokazao se mnogo postojnije, manje se habao, zbog čega su troškovi održavanja i nabavke postali manji, a sa kolicima se lakše upravlja.


3. Studija slučaja

Opis problema

U trećem slučaju razmatramo situaciju jedne farmaceutske kompanije, koja proizvodi staklene epruvete i bočice za lekove. Osnovni problem je bio da su kolica opremljena sa različitim točkovima od kojih neki tipovi ne odgovaraju radnim uslovima, kao što je rad na ravnom podu na kojem se mogu naći ostaci od staklene ambalaže. Ovo prouzrokuje više problema: teško upravljanje sa kolicama, a neki točkovi se brzo istroše, zbog abrazivnog okruženja.

Preporuka

megoldás 03

Stručnjaci iz Tellure Rôta u ovom slučaju su preporučili seriju K62 Ergo. Ova serija ima mekano i elastično TR-ROLL poliuretansko gazište, čija tvrdoća je 75 ShA. Gazište je zaobljeno, a felna je od livenog aluminijuma. Nosivost točka je između 300 i 700 daN, koriste sa na svim podlogoma do brzine od 16 km/h, za ručno ili mašinsko pokretanje.


KATALOG SERIJE K62 ER

Rezultat

eredmény 03

Korišćenjem ovakvih točkova zaposleni farmaceutske kompanije mogu mnogo lakše upravljati kolicima, zahvaljujući niskom početnom otporu, a zbog dužeg radnog veka smanjeni su troškovi održavanja.

Upoznajte i naručite industrijske točkove iz našeg webshop-a, a u slučaju specijalnih zahteva pošaljite nam upit sa jasno naznačenim radnim uslovima!

POGLEDAĆU

Postavili biste nam pitanje?

Dodatne informacije možete dobiti na sledećim kontaktima: 
office@powerbelt.rs ili +381 (0)24 257 960

Potražite nas sa poverenjem!